RECEPT: FALUKORVSGRYTA

I förrgår gjorde jag väldigt godaste vegetariska falukorvgryta! Så tänkte ge er recept på det nu, hoppas ni tycker om det!
Du behöver:
En middagskorv från Pärsons
Milda matlagningsgrädde
Cream fraiche med smak av kantarell
Salt och/eller örtsalt
Svart peppar
Grönsaksbuljong
Ris

1. Mät upp hur mycket ris du behöver och koka det. Jag använder mig av en riskokare då jag tycker det är så mycket lättare, men det går ju lika bra att koka det på spisen!
2. Stek middagskorven tills den fått färg och känns genomstekt. Tillsätt matlagningsgrädde och hur mycket kantarell cream fraiche du vill ha, den ger nämligen ganska mycket smak!
3. Tillsätt salt och peppar utifrån dina egna smaklökar. Tillsätt en grönsaksbuljong, tänk på att lösa upp den i vatten innan då den inte löses upp i matlagningsgrädde.
4. Låt det koka någon minut för att bli lite tjockare. Lägg sedan upp ris och grytan på en tallrik och servera!
Hoppas ni vill testa receptet och ni tyckte det var lika gott som jag tycker!
Gillar
Kommentarer



















