LINN DÖSSING

NU ÄR ÄVENTYRET ÖVER

Ja, nu är faktiskt detta äventyret över.

Mina tankar har vandrat fram och tillbaka tusen gånger om, men tillslut landade det på att flytta hem till lilla Kristianstad igen. Det är svårt att dra alla anledningar här på bloggen då jag fortfarande är lite rädd för att vara personlig, för man visar sig så naken och det är väldigt läskigt på något vis. Men ni som följt mig ett tag vet nog om att jag lider av psykisk ohälsa och tyvärr har väldigt mycket ångest i perioder. Det är så himla svårt att förklara, ännu mer för någon som själv aldrig upplevt det! Jag har haft många depressioner och har sen 2 år tillbaka ätit ångestdämpande (skulle enligt läkaren egentligen börjat med det för 6 år sen så det har gått ett tag..). Jag har lärt mig leva med detta på en daglig basis, vissa dagar går det bättre och andra sämre, men ack vad stark jag har fått lära mig vara.

Jag är en person som behöver mycket närhet av mina nära och kära för att kunna jobba med min ångest, att vara ensam är min värsta mardröm. Jag har absolut inte varit ensam här i Oslo men jag har inte träffat min familj mer än en gång i månaden och det är för lite för mig som är van vid att träffa dom varje dag. Jag är så glad att jag har en sån bra relation till min familj att jag kan känna att jag vill träffa dom varje dag, men att bo 60 mil ifrån dom har varit lite väl jobbigt, i alla fall just nu.

Jag säger inte att jag aldrig kommer flytta tillbaka till Oslo, för jag älskar staden och jag har haft den underbaraste tiden, men just nu i mitt liv passar jag bättre hemma i Kristianstad. Jag ska jobba så mycket jag kan och i höst ska jag göra högskoleprovet för att sedan söka in på min drömutbildning; kriminologi. Det är några år att läsa och jag har aldrig varit mer taggad, äntligen har jag funnit mitt intresse och min dröm i livet, jag ska bli kriminolog.

Jag är så glad över att jag samlade mod nog att flytta överhuvudtaget, vill inte ens tänka på hur mycket jag hade missat om jag inte hade flyttat, och framförallt hur många vänner jag aldrig hade träffat. I början skämdes jag över mig själv, "att jag bara klarade 6 månader" då jag trodde jag skulle bo här länge och jag har alltid sån press på mig själv. Men nu har jag ändrat mig och är ta mig fan riktigt stolt över mig själv som ens kom på idén och förverkligade den, 6 månader är väldigt starkt för att vara mig. Jag har testat och insett att just nu, är detta inget för mig. Någon gång i framtiden kanske men inte nu.

Så Oslo, på återseende. Jag kommer sakna dig, tack för allt fint jag fått uppleva och alla vänner jag fått som ligger mig så varmt om hjärtat. Jag är evigt tacksam. Vi ses snart igen ♥

Gillar

Kommentarer

MALIN,
Är så otroligt stolt över dig <3
malinkirstine.se