LINN DÖSSING

I'm a women, what's your superpower?

Igår var det internationella kvinnodagen som ni förhoppningsvis vet. Men vi måste fortsätta kämpa.

Jag ÄLSKAR internationella kvinnodagen, men är så jävla trött på att det ska behöva finnas. Är så trött på att folk säger "grattis på kvinnodagen", grattis till vad? Grattis till att tjäna mindre? Grattis till att alltid behöva vara rädda? Grattis till vafan då? Gårdagen är (tyvärr) så JÄVLA viktig, men alla andra dagar då? Vi måste fortsätta kämpa alla dagar, året om. För våra medsystrar, för alla icke-män, jag är så trött på att behöva kämpa varje dag för att få vara fri, men oavsett hur trött jag är kommer jag aldrig sluta kämpa.

Vill hylla så jävla många människor som ORKAR kämpa varje dag, det är så himla viktigt och jag är så glad att jag har såna superwomens i min närhet. En dag ska vi kunna gå ute utan att kolla bak hela tiden, fall i fall det går någon bakom oss. En dag ska vi kunna göra exakt samma jobb som männen och få exakt samma lön. En dag ska vi kunna amma offentligt utan att någon ska reagera. En dag ska vi kunna klä oss precis som vi vill utan att någon ska reagera. En dag ska vi bara kunna vara, kunna vara fria och inte behöva tänka på vad vi gör, HELA tiden.

Det har tagit så jävla långt tid att komma hit vi är idag, och vi har så himla långt kvar. Det kommer inte ske under min livstid, men jag kommer kämpa för mina barn, barnbarn och alla som ska leva efter oss. Alla medsystrar spelar roll, alla är lika viktiga. Fan vad jag älskar oss, en dag blir vi fria, en dag.

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,

Men eller hur? Grattis till vad?! Folk fattar verkligen inte!

nouw.com/celinelundqvists
Netti Starby,
Jag tycker också att det är sjukt och håller med dig! Kramis
starbys.se
Julia HW,

Håller helt med!

juliahw.blogg.se