LINN DÖSSING

Hiss och diss - Norge

Nu har jag bott i Norge i över 2 månader så tänkte därför göra en ”hiss och diss” lista, på saker jag upptäckt!

Hiss:
- Alla är mycket trevligare! Massa småsaker som att hälsa, säga ursäkta och sånt som gör att man uppskattar vardagen lite mer.
- Allt ligger i närheten, i alla fall här i Oslo. Det går snabbt att ta sig överallt och det går tunnelbana, trikk eller buss överallt så det är jätteskönt. Väldigt skönt att slippa bensinpriserna hemma för ett tag haha!
- Eftersom vi bor i en huvudstad finns allt, vi bor ju på en shoppinggata också så vi har nära till allt. Alla affärer vi behöver finns utanför dörren och inom loppet av 300m har vi 3 matbutiker, underbart!
-

Diss:
- Sockerskatten i Norge är mycket högre än i Sverige vilket betyder att det är såå dyrt med nästan allt godis här. En läsk (1,5l) kostar minst 30kr, ett mjölkchoklad ligger på ungefär 40kr så ja.. Man äter ju nyttigare här automatiskt.
- Det är 20 årsgräns på alla uteställen utom 2 ungefär, och dom är riktigt stränga. Så jag kan säga att jag längtar otroligt mycket till min födelsedag just nu. Dock betalar jag bara hälften så mycket som en vuxen för mitt månadskort, så det är både positivt och negativt.
- Det är svårt att få ett fast heltidsjobb. Jag vet inte om det bara är vi som har otur eller om det är så, men det finns väldigt många jobb där man är vikarie och blir inringd, vilket gör att man aldrig vet hur mycket man jobbar!

Jag trivs verkligen så himla bra här och är väldigt glad att jag vågade ta steget att flytta. Jag har mått väldigt upp och ner och vissa dagar har jag absolut bara velat packa väskan och flytta hem igen, men så kommer det ju alltid vara! Dom tre dissarna jag skrev är verkligen världsliga ting och det känns så bra, att det finns inga negativa saker här som inte går att lösa. Hoppas ni tyckte om detta inlägget, har ni besökt Norge någon gång? Berätta gärna vad ni tyckte i så fall.


Gillar

Kommentarer

torahansson
torahansson,
Roligt inlägg! Norge verkar jättemysigt!
nouw.com/torahansson