LINN DÖSSING

HÄSLOLISTAN

Tänkte göra en hälso-lista idag, hoppas ni tycker det är roligt att läsa!

1. Hur mår du rent fysiskt, idag? Jag mår bra fysiskt! Har lite ont i nacke och axlar men tror det är för att jag är spänd.. Skulle behöva massage men hatar massage haha!

2. Hur mår du rent psykiskt, idag? Superduper bra! Såhär lycklig som jag är just nu har jag inte varit på många år och det gör mig så glad, nu förtjänar jag fan att må bra.

3. Vad är hälsa, enligt dig? När man mår bra både psykiskt och fysiskt, att träna lagom för att må bra av det och inte för att man måste. Men just nu är psyket min stora prio, men mår man bra psykiskt brukar man må bra fysiskt och tvärtom, i alla fall jag!

4. Vad borde du göra mer/mindre av för att maximera din hälsa? Träna mer regelbundet, är så duktig vissa veckor och andra veckor tränar jag inte alls, det skulle både min kropp och mitt psyke må bättre av, lite rutin i hälsan!

5. Vilken är din värsta sjukdom/olycka som du har varit med om i livet? Jadu.. Jag har varit väldigt lyckligt lottad där, men har astma som påverkar mig väldigt mycket vissa dagar och andra dagar mycket mindre. Får mycket problem med mina lungor på grund av astman så det suger, men annars har jag haft tur!

6. Skulle du kunna tänka dig att jobba inom vården? Det gör jag redan! Har jobbat i hemtjänsten, på äldreboende och just nu är jag vikarie på äldreboendet medans jag pluggar, så japp absolut!

7. Har du någonsin åkt i en ambulans? Det har jag, en gång för att jag var med om en olycka men annars har jag bara åkt med när andra varit sjuka tyvärr..

8. Skulle du hellre vara skadad i musklerna och inte kunna träna på ett helt år, eller vara konstant täpp i näsan i ett helt år? Denna var riktigt svår för att vara täppt i näsan är bland det värsta jag vet och när jag är det kan jag ändå inte träna så det får bli att vara skadad i musklerna tyvärr haha!

9. Hur ofta besöker du tandläkaren? Ca 1 gång per år, det var mycket oftare innan eftersom jag har haft tandställning men ungefär en gång per år ligger det på nu!

10. Du behöver tala med en läkare/psykolog. Vill du hellre träffa personen face to face eller kan du tänka dig ringa ett samtal och prata med läkaren över mobilskärmen? Helst face to face, men det hade funkat över telefonen i krisfall. Men tycker det är lättare att förklara saker med kroppsspråk vilket blir svårare genom telefonen.

11. Är du en morgon eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska alla dagar i veckan!

12. Hur får man dig på bra humör? Var glad, hitta på saker med mig och säg snälla saker till mig. Jag är rätt så enkel att få på bra humör då jag nästan alltid är det.

13. Prata känslor/problem med dina föräldrar, vänner eller psykologen? Pratar med min familj och mina vänner om allt. Men ibland är det bra att prata med någon man inte känner också och få andra svar kanske. Så det beror på vad det gäller!

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,
Roligt lista att läsa 😃
nouw.com/emmamehrali
celinelundqvists
celinelundqvists,
Så underbart att läsa att du mår så bra!
nouw.com/celinelundqvists
Sara,
Kul lista 😃
www.aamaziing.se
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åh vilken härlig lista! Så kul att läsa <3
nouw.com/matildaberlin
Flisan,
Rolig lista 😃
tvseriebloggen.nu
Alice,
Rolig läsning 😊
alicelindstrom.se
Nattis
Nattis,
Härligt att du mår bra!
nouw.com/nattis
Dixi Wonderland,
Härligt att du mår så bra 😃
dixiwonderland.com/
enna,
Intressant och annorlunda lista, kul 😊
sayyeastofashion.blogg.se
enna,
Intressant och annorlunda lista, kul 😊
sayyeastofashion.blogg.se