LINN DÖSSING

ETT BREV TILL MAMMA

Till dig mamma.

Inga relationer är perfekta, men om det är någon som är närmst perfektion så måste det vara relationen mellan mig och mamma, för enligt mig är den fan perfekt. Under hela min uppväxt är det alltid du som funnits där, under all stress, under all ångest och genom allt är det du, och alltid du som funnits för mig i vått och torrt. Även när vi hade det tufft, när vi inte hade så mycket pengar och du satt i rullstol efter din olycka, även då var det alltid du som fanns där. Du har bevisat för mig att man kan gå igenom ett helvete men ändå komma ut starkare på andra sidan. Du har bevisat att om man vill något, så är allt möjligt.

Du är den som alltid pushat mig till att följa mina drömmar. Du har alltid berättat för mig hur duktig jag är och hur stolt du är över mig, även fast jag känt mig helt värdelös. Du har legat hos mig och kliat mig på ryggen, pillat mig i håret och bara lugnat ner mig hela nätter, även fast du skulle upp tidigt dagen efter. Du har alltid tagit mig och Sofie i första hand, även fast du i vissa fall hade behövt ta dig själv i första hand. Jag har alltid vetat att jag kan ringa dig oavsett vad och du gör precis allt du kan för att hjälpa mig i den situationen. Du har alltid stöttat mig i alla val jag gjort i livet, även fast du innerst inne har vetat att det aldrig kommer funka, så har du låtit mig testa och inse själv att det kanske inte var så bra. Du var den första jag berättade för när jag funderade på att flytta till Norge, och det första du sa var "Gör det, vi här hemma finns alltid kvar", för du visste att jag var rädd att lämna er. Det var alltid du som fanns i telefonen när jag hade som mest hemlängtan, eller hade panikångest, eller när jag inte visste vad jag skulle göra med livet. Det har alltid varit du.

.Jag kan säga med facit i hand att jag aldrig hade klarat skolan utan dig. Jag var så nära att ge upp i vissa stunder men då var du vid min sida och visade mig att jag kan mer än vad jag tror. När jag sa att jag ville byta skola var det du som följde med på alla möten även fast du visste att det inte skulle få mig att må bättre. Som tur var stannade jag kvar på den gamla skolan för jag insåg att min ångest inte har något med skolan att göra, men ändå fanns du där och stöttade mig, trots att du visste hela tiden att det inte var rätt beslut. Det var du som grät när jag sprang ut på studenten, för du visste hela tiden att jag skulle klara det, trots alla tvivel jag hade på mig själv.

Det finns så mycket jag kan skriva och det finns så mycket jag vill tacka dig för, men jag hoppas detta är ett steg på vägen. Jag kommer aldrig kunna tacka dig tillräckligt men en dag hoppas jag att jag kommer kunna ge tillbaka en liten del av allt du gett mig i livet. Så grattis på födelsedagen mitt allt, jag hoppas du mår bäst och att du äntligen får må som du förtjänar. Jag älskar dig till månen och tillbaka, och kommer alltid göra det oavsett vad.

Det enda som är bättre än att ha dig som mamma, är att mina barn kommer få ha dig som mormor

Gillar

Kommentarer

josefinnorlen
josefinnorlen,
Åh så fint skrivet ❤️
nouw.com/josefinnorlen
mandasdiary
mandasdiary,
Alltså wow så fint skrivet av dig, man blir ju verkligen tårögd!! <3
nouw.com/mandasdiary
Alice,
Vad fint skrivet och fina bilder!
alicelindstrom.se
Sandra,
Så fint skrivet till din mamma <3 Och så fina bilder på er! Kram
nouw.se/sandrachorsell
Julia Svensson,
Åh så fint!!
juliasvenssons.se
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Alltså så otroligt fint skrivet verkligen!! <3
nouw.com/emmaengstrom
Johannna
Johannna,
Så fint inlägg ❤️
nouw.com/johannna
Nattis
Nattis,
Så fint <3
nouw.com/nattis
MALIN,
Alltså så fint!!!! <3 Kram
malinkirstine.se
Julia Svensson,
Åh så fint!!
juliasvenssons.se