LINN DÖSSING

EKOLOGISKA STÄDTIPS

Är det någon som inte följer ekotipset idag undrar jag nu? Och om det är så att det finns, så måste ni genast kolla in hennes Instagram! Herregud vad mycket bättre och lättare det har blivit att städa hemma, helt ekologiskt!

Först och främst: fönsterputsen som hon kallar den, men som du kan använda till exakt allt verkligen. Jag kallar den mirakelspray just för att den går att använda till allt. Jag använder den till glas, mitt soffbord, till duschen, till tvn, till datorn, ja allt du kan tänka dig. Allt du behöver är:
1 dl 24% ättika (alternativt 2dl 12% ättika)
4 dl vatten
5 droppar diskmedel!

Det andra jag använder mycket är bikarbonat pasta! Du blandar 2 delar bikarbonat och 1 del vatten, så det blir som en pasta. Sen lägger du den på t.ex fogarna i badrummet. Låt den verka i 15 minuter sen kan du ta en gammal tandborste och gnugga bort all skit, torka sedan bort pastan och avsluta med fönsterputsen! Ångrar så att jag inte tog före och efterbilder på mina fogar, dom blev SÅ rena!!

Sist men inte minst är tvättlappar! Köp vanliga tvättlappar på t.ex. ICA, lägg dom i en matlåda i glas, bland ihop fönsterputsen och häll den över lapparna. Jag tryckte sedan med en sked för att hälla av överflödig vätska. Dessa använder jag när jag städar toaletten istället för städservetter som jag annars brukar använda, älskar städservetter men att göra egna är så mycket bättre & billigare! Det bästa är även att man slänger dom i soptunnan i badrummet (SPOLA EJ NER) så håller ättikan dåliga dofter borta, winwin!

Så mitt tips är självklart att testa dessa olika produkterna, men mitt största tips är att följa ekotipset! Jag är så redo att rensa ut hemmet på plast och farliga grejer, är ni med mig? Funderar på att köra igång en challenge att rensa ut något varje vecka, som @linnearosengren gjort på sin Instagram! Vad tycker ni om det?

Gillar

Kommentarer

emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Hahaha har precis skrivit ett likadant inlägg men inte publicerat det😂 älskar ekotipset!
nouw.com/emmeliesehlin
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh nej det kontot har jag helt missat, ska ta mig en kik! Alla tips gällande städning är alltid välkommet känner jag. Tusen tack för detta grymma inlägg, älskar det 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
faltinnatalie
faltinnatalie,
Men vilka bra tips! Ska absolut testa! Kram <3
nouw.com/faltinnatalie
Hilma
Hilma,
Men gud vad smart! Jag måste testa detta, låter jättebra ju 🤗
nouw.com/hilma
ArielC
ArielC,
ELSKER virkelig slike hjemmelagde eko produkter! Vi har masse lignende selv! 😍
nouw.com/arielc
happyM
happyM,
Men åhhh vilket bra tips!!! Såg på din instagram när du delade så ska gå direkt in där och kolla in den profilen!!! Kram finis ❤️
nouw.com/happym
hilmak
hilmak,
Men älskar ekotipset! Så mycket bra!! 😍😍
nouw.com/hilmak
artibus
artibus,
Så magiskt underbart!!! Och hur fint blir det inte både i städskåpet, samvetet och hemmet??😍
nouw.com/artibus