LINN DÖSSING

CIVILKURAGE

Återigen förundras jag över hur vidrig värld vi lever i. Det väcktes nyligen åtalet i fallet Wilma, mot hennes ex-pojkvän vilket betyder att förundersökningen också släpptes. Jag är väldigt intresserad av kriminologi som ni vet och läser därför väldigt ofta förundersökningar just för att veta hur det går till och vad polisen gör.

Jag har legat i flera timmar och läst förundersökningen i fallet Wilma och då suttit med tårar i ögonen och många gånga svurit rakt ut, helvetes jävla värld. Självklart åt helvete med personen som gjorde detta men också åt helvete med grannarna som inte gjorde ETT SKIT när dom hör en kvinna skrika, på hjälp. Denna stackars flicka blir misshandlad och senare dödad och ingen gör något. Hon hade kunnat vara vid liv om någon hade ringt polisen, FAN vad ont det gör i mitt hjärta. Hade detta hänt i min trappuppgång hade jag inte tvekat. Jag kanske inte hade vågat gå och knacka på själv men det minsta jag kan göra är att ringa polisen. Skulle det sedan visa sig att det inte var något har jag i alla fall gjort vad jag kunde, för TÄNK OM det var något, jag vill inte leva med det på mitt samvete.

Min stora fråga är: NÄR ska vi sluta skylla på kvinnorna? Det är inte ens kvinnas fel att hon stannar hos en man som förgriper sig på henne. Det är inte ens kvinnas fel att hon blir våldtagen, det är aldrig någon annans fel än gärningsmannen. Om vi ska ta upp Wilma-fallet igen, som har berört mig så jävla mycket, så har jag sätt SÅ många kommentarer (självklart från män) som skrivit att hon får skylla sig själv eftersom hon valde att gå tillbaka till honom, hennes föräldrar skulle uppfostrat henne bättre osvosv, ingenting om att det är han som är sjuk? Det är inte hennes fel någonstans. Hon blev manipulerad, hon var helt säker på att den här mannen älskade henne, inte att han skulle döda henne.

Sånt här kan jag diskutera i evigheter, men vi måste börja prata mer om det, det är så viktigt. Vi kan rädda så många liv, så snälla PRATA! Låt inte detta fortsätta i tystnad.

Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Tack för att du skriver och sätter ord på det som vi många tänker på just nu!!
nouw.com/corneliakarlsson
linneahedberg
linneahedberg,
Du tog orden ur munnen på mig! Kunde inte sagt det bättre själv. Har läst så mycket om detta de senaste dagarna och började också på förundersökningen men klarade inte av att läsa mer. Tack för att du tar upp detta extremt viktiga ämne!
nouw.com/linneahedberg
Elin,
Men alltså hur fint? Du är så duktig på att skriva Linn. WOW! <3
www.devote.se/elinelmersson
beattriicee
beattriicee,
Jävligt bra skrivet!! Håller verkligen med dig om allt och det är verkligen så sjukt att ingen gjorde något när allt hände. Detta blir man så berörd av! <3
nouw.com/beattriicee
josefinelar
josefinelar,
SÅ BRA SKRIVET!!! Håller med dig i allt detta <3 KRAM
nouw.com/josefinelar
ineees
ineees,
Så sant Linn, håller med dig till tusen. Helt galet och fruktansvärt. Kram på dig
nouw.com/ineees
happyM
happyM,
Sååå himla bra skrivet och som andra här skriver, så otroligt viktigt att lyfta detta ❤️ Helt sjukt att grannarna inte agerade! Hur kan man ens tveka på att göra något? Blir så frustrerad!!!!! ❤️
nouw.com/happym
carroat
carroat,
Håller med dig helt! Usch så hemskt detta är! 💕
nouw.com/carroat
Hannativeskog
Hannativeskog,
Tycker det är så sjukt beteende över huvud taget på just detta fall, att dom hör men inte gör något, att han säger att han aldrig skulle kunna göra så emot något han älskar, man bah guess what?! Du gjorde det och du är sjuk i huvudet! jag hoppas dom återfinner kroppen och att han får ett jäklans långt straff för detta! Sen är det bara sjukt över huvud taget att det finns många fall på de senaste åren på just yngre Kvinnor, jag förstår inte varför de ska va så hemskt !😩
nouw.com/hannativeskog
linneassofie
linneassofie,
Blir fan riktigt jäkla rädd för världen ibland alltså 😟((<3
nouw.com/linneassofie