LINN DÖSSING

EN VÄLBEHÖVLIG PAUS 

Hej älskade älskade ni! Åh vad jag har saknat er. Det blev en lite oförberedd paus här inne som ni kanske märkt. Det var inte planerat men jag har verkligen inte orkat lägga ner tiden på bloggen, och när jag inte gör det är det lika bra jag tar en paus istället för annars blir det bara bajsmacka av allting. Dels så har jag inte känt att jag haft tiden alls och sen har jag inte heller haft någon inspiration överhuvudtaget, så därför har jag låtit bloggen ligga på is en stund. Men nu tänker jag att jag ska komma tillbaka lite sakta, vi får se hur det blir då det är mycket i huvudet just nu men jag saknar att skriva här så lite vill jag komma tillbaka i alla fall.

Det har hänt lite under tiden jag varit borta. Först hände en ganska stor grej privat som jag inte vill prata om, men det gjorde i alla fall att jag gick ner mig totalt och mådde skit i en vecka, ångest och gråten i halsen var min vän hela veckan. Dock mår jag bättre nu men det är en av anledningarna till att jag har varit borta. Jag har även börjat mitt nya jobb, var där 2 dagar förra veckan, 3 dagar denna veckan och nästa vecka blir det 4 dagar! Tänkte att jag skulle berätta mer om mitt nya jobb i ett eget inlägg, så stay tuned!

Men det största som hänt är ju ändå att min älskade syster äntligen har fått flytta in i sin lägenhet i Kristianstad. Jag har ÄNTLIGEN henne tillbaka i samma stad, efter 5 långa år. Hon har bott hos mig till och från sen i september så har haft henne här ett tag, men nu känns det på riktigt när hon flyttat in i sin egen lägenhet och verkligen bor 5 minuter från mig. Åh vad jag är lycklig!!! Så vi har haft fullt upp, ännu en flytt som tröttat ut oss totalt haha!

Men hur mår ni? Åh vad jag saknat er, även saknat era bloggar så ska in och kika där direkt <3 PUSS!

Gillar

Kommentarer

LONG TIME NO SEE

Nu var det ett tag sen jag var här inne och pratade med er. Min vecka har varit otroligt upp och ner och det har hunnit hända så mycket att jag själv inte hänger med. Det började med att jag bokade en tid för att pierca bröstvårtan, har velat göra det sen jag gick i högstadiet men inte vågat pga smärtan. Dock ångrar jag att jag väntat så länge för det tog inte ens en sekund så hann inte känna någon smärta, så om ni funderar på det men inte vågar pga smärta så SHOT! Det är värt det.

På kvällen när jag kom hem började jag känna mig svimfärdig, svettades och kände mig febrig. Trodde direkt att det berodde på piercingen eftersom jag började få lite ont efter någon timme, dock gick alla symptom över inom någon timme så jag tänkte inte mer på det. Jag var ganska trött på fredagen och lördag men det var ingenting jag reagerade på då jag varit ganska trött på senaste, framförallt på grund av vädret som går väldigt upp och ner. Jag jobbade jour under helgen och på lördagen åkte jag till jobbet och efter någon timme började jag känna mig febrig och konstig igen, valde då att ta febern och såklart, jag hade feber. Det var bara att ringa in någon annan och åka hem och lägga mig. Eftersom det var lördag fick jag vänta till igårmorse innan jag kunde testa mig så jag har varit isolerad fram till imorse när jag fick svar att testet var negativt. SÅ skönt!

Jag skulle egentligen börja mitt nya jobb imorgon men eftersom jag fick testa mig igår och vi inte visste hur långt tid svaret skulle ta valde vi att skjuta på det till nästa vecka. Har alltid oturen att bli sjuk när jag har som mest att se fram emot, men det finns ingenting att göra åt det och nu känner jag mig frisk igen så nu tar vi nya tag! Hur är det med er? Lyckas ni hålla er friska?

Gillar

Kommentarer

LÄR KÄNNA MIG 

Kollade igenom mitt arkiv här om dagen och hittade en lista som jag tyckte var så himla rolig, den gör att man får lära känna mig mycket bättre som människa så jag tänkte att jag ska göra den igen eftersom jag hade svarat lite annorlunda idag!

1. Vem är din närmaste vän? Vad gör denne extra viktig för dig?
Moa är min absolut närmsta vän. Vi är liksom en person och hon är så speciell att det inte ens går att beskriva med ord. Jag tycker verkligen vår relation är så svår att förklara för den bara är så självklar, Moa är så fantastiskt bra på att berätta vad det är som gör mig till en fin person. Jag skrev häromdagen "Jag är inte ens speciell" och då fick jag ett lååååångt meddelande tillbaka om varför jag är så speciell. Kärleken man får av Moa känner man in i hjärtat. Jag älskar även att hon kommer ihåg småsaker som jag bara sagt i förbifarten och knappt kommer ihåg själv. Det är så viktigt enligt mig.

2. Om du visste att du inom ett år skulle dö plötsligt. Skulle du ändra något i ditt liv nu? Varför?
Jag skulle nog inte det. Skulle bara försöka ta vara på dagarna och inte må dåligt över att jag vet att jag ska dö, för det är jag säker på, hade haft panik varje dag. Men skulle träffa mina nära och kära lika ofta som nu och njuta av deras sällskap.

3. När känner du dig blyg?
När jag ska träffa en ny människa för första gången. Eller i en grupp där alla känner varandra utom jag, kan inte tänka mig något värre. Därför skulle jag aldrig utsätta mig själv för det även om man borde utsätta sig för sina rädslor haha..

4. Har du någonsin blivit sviken?
Absolut, tyvärr får man väl ändå säga. Det har varit småsaker men också stora saker som jag aldrig kommer nämna här, eller berätta för någon som står mig riktigt nära. Det är saker som jag jobbar med och någon dag vet jag att jag kommer kunna släppa det också.

5. Vad är det värsta som skulle kunna hända dig?
Att någon av mina nära och kära lämnar mig. Vet ju att det kommer hända en dag men det är ingenting jag vill gå runt och tänka på, det är verkligen det värsta som kan hända.

6. Vad hoppas du andra ska komma ihåg dig för?
Att jag gör allt för mig själv och mina nära och kära. En omtänksam människa som det inte finns något ont i.

7. Tror du andra ser dig som en bra lyssnare?
Ja det tror jag. När någon pratar lägger jag ner telefonen och verkligen lyssnar på människan, tycker det är viktigt att verkligen visa att man lyssnar och inte göra massa annat samtidigt.

8. Vilka är de sämsta egenskaperna du fått från dina föräldrar?
Från mamma är det att jag börjar gråta när jag är arg. Det är kanske inte en jättedålig egenskap men jag hatar det, jag vill visa att jag är arg när jag är arg och inte börja gråta haha. Finns inget värre att höra än "åh är du ledsen?" när man är arg.. Och från pappa är det min impulsivitet. Kan vara positivt också i vissa fall men ibland hade jag behövt tänka till lite innan jag gör/köper visa saker haha.

9. Berätta om en lärare du haft i livet som inte är kopplat till en utbildning.
Absolut min mamma. Hon har lärt mig allt om livet och allt som hör till. Är glad att jag har fått ha en lärare och förebild som henne, hon har lärt mig saker som jag alltid kommer bära med mig. Och framförallt är hon så jäkla stark, stolt över henne <3

10. Vad har du svårast att acceptera hos dig själv?
Just nu är det min kropp. Vi är inte vänner just nu och när jag kollar i spegeln vill jag bara ändra allt och allt jag ser, men jag jobbar med det och snart är vi vänner igen, det vet jag <3

11. Om en kristallkula kunde spå sanningen om dig själv, ditt liv, din framtid eller något annat - vad skulle du vilja veta?
Absolut ingenting. Vet att det hade påverkat mig så himla mycket i livet och det är ingenting jag vill, dom sakerna vill jag faktiskt vara ovetandes om. Ibland känner man ju "jag vill veta allt om livet så jag slipper oroa mig" men innerst inne hade jag inte velat det.

12. Vad har du störst risk att bli beroende av?
Svår fråga eftersom jag är beroende av Pepsi Max och socker, och det är väl dom två som är risken i mitt liv också så kommer inte på något annat faktiskt!

13. Vad hoppas du mest på?
Att jag och mina nära och kära ska vara lyckliga och få precis det livet vi önskar. Det är det viktigaste i mitt liv och det jag hoppas mest på.

14. Hur bra är du på att ta emot kritik?
Ganska bra ändå får jag väl säga. Om man märker att personen bara säger det för att va elak är jag nog inte så bra för då blir jag bara irriterad, men om jag märker att det är konstruktiv kritik är jag bra på det för det tycker jag är viktigt! Det är ju så man utvecklas och kommer vidare.

15. Vad tror du är ditt viktigaste syfte i livet?
Att vara lycklig. Det är verkligen det jag strävar efter och det jag vill känna varje dag.

16. Kan du tänka dig gå till en psykolog och vad tror du att du skulle kunna få ut av det?
Ja absolut, det har jag gjort och det är en viktig del i att komma vidare i mitt mående. Även när man mått bra har jag gått till psykolog och det tyckte jag funkade bättre, för då hade jag lättare att ta upp saker, acceptera det och gå vidare!

17. Om du kunde avlyssna din begravning, vad hade du då önskat att de sade om dig?
Jag hoppas ju såklart att det hade varit positiva saker. Det är ju självklart att man är ledsen på en begravning men jag hoppas ändå folk kunde komma ihåg roliga saker och därför se lite glädje också. Jag hoppas även att det hade pratats gamla minnen, det är så fint.

18. På vilka sätt har dina föräldrar påverkat ditt val av partner?
Att jag inte ska acceptera vad som helst, för jag är den viktigaste personen i mitt liv. Om personen inte behandlar mig med kärlek och respekt är personen inte heller värd mig. Jag är även uppväxt i ett hem där alla är lika mycket värda och man gör ingen skillnad på män och kvinnor så det är viktigt att min partner inte heller gör det.

19. Vad skulle du ändra i ditt liv om du inte hade några som helst hinder?
Jag tycker det är så fint att kolla tillbaka och inse att varje liten sak som har hänt har gjort mig till den jag är idag, så jag skulle inte vilja ändra något i det förflutna. Men om det är något jag skulle vilja ändra nu så är det att jag inte ska vara så rädd, allting kommer bli bra och vad är egentligen det värsta som kan hända? Inte mycket. Men det jobbar jag med.

20. Vad har du för relation till döden?
En ganska fin och lättsam relation vill jag nog säga. Jag är inte ett dugg rädd för döden men jag vill ju inte heller dö nu. Jag är rädd att mina nära och kära ska dö men det handlar om att jag är rädd att förlora dom, inte om själva döden. Så den är stabil vill jag ändå säga.

Gillar

Kommentarer