LINN DÖSSING

MIN TORSDAG I BILDER

Godmorgon och glad fredag på er vänner! Är ni taggade för helg? Oavsett vad jag har för planer är jag alltid lite mer pirrig på fredag, den berömda fredagskänslan! Men innan vi går in fredagsmode helt tänkte jag att vi skulle kolla på vad jag hade för mig igår!

Mamma hade en ledig dag mitt i veckan så vi passade på att köpa med frallor och köra ner till min syster över dagen. Detta är verkligen bland det mysigaste jag vet, spontana besök! Vi åt frukost och satt och pratade en lång stund.

Självklart passade jag på att mysa med mina älsklingar också. Alltså hur gulligt att dom alltid ska ligga så nära haha? Dock har jag suttit och funderat över: Hur sitter Totte? Hur ligger Leah? Söta är dom i alla fall, det är en sak som är säker.

Efter frukosten ville jag hitta på något så jag drog med mig mamma och syster till IKEA för att reka lite inför flytten. Kollade vad som fanns, vad jag behöver och vad allt kostar. Jag hade inte tänkt köpa något idag men hittade ett skoskåp på fyndet för 150kr (som egentligen kostar 599kr) så jag slog till. Ett sånt kap kan man inte missa, framförallt inte när jag var ute efter just ett sånt skåp.

På kvällen bestämde jag och Åsa oss för att dra en runda till gymmet. Jag har inte varit där sen i juni tror jag och WOW vad kul det var att vara tillbaka, fick verkligen ny energi! Vi körde ett konditionspass och jag blev så galet lycklig när jag insåg att min kondition verkligen blivit bättre, och astman likaså. Det var en skön insikt!

Dom håller på att byta fläktsystem på gymmet just nu och här ovanför ser ni resultatet. Det var galet kvavt + konditionsträning, om jag var svettig? Nej inte alls.... Men jag älskar att svettas ut allt, då vet jag att jag gör något rätt haha!

När jag kom hem bytte jag sängkläder, tog en lång dusch och åt lite havregrynsgröt med kanelstekta äpplen innan jag gick och la mig, en helt fantastisk dag!

Gillar

Kommentarer

10 FRÅGOR FRÅN...

För ungefär en månad sen la jag upp ett inlägg där jag svarade på 10 frågor från min syster. Tänkte köra på samma nu fast svara på 10 frågor från älskade @Emmaengstrom istället!

10 FRÅGOR FRÅN EMMA 

1. Hur uppvaktar man dig?
Det är ju otroligt enkelt! Så enkelt som att skicka ett fint meddelande, berätta att man tycker om mig, ja en enkel gest liksom! Blir ju självklart glad av presenter och överraskningar också men det ligger mycket fint i det enkla också. Uppskattar det mesta.

2. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till?
Plugga till obduktionsläkare. Dels har jag inte betygen för att komma in på läkarlinjen + att jag inte är i ett stadie i livet just nu där jag känner för att studera i nästan 10 år för att arbeta med det. Då nöjer jag mig med att studera i 1,5 år för att arbeta med något jag också älskar!

3. Vem har påverkat dig mest?
Mamma. Hon är min stora förebild i livet och jag har lärt mig otroligt mycket utav henne. Har också henne att tacka över att jag accepterar människor precis hur dom är, oavsett vad! Det har hon alltid varit väldigt noga med och det är jag tacksam över.

4. Om du inte skulle ha din telefon en vecka, vad skulle du sakna mest?
Att prata med alla vänner jag har som bor utspritt överallt. Det är inte många vänner jag bara kan gå till utan att boka något, och för att boka något behöver jag min telefon haha. Så absolut mina fina vänner.

5. Vilken superkraft skulle du vilja ha och varför?
Höll på att skriva tankeläsare för det var det första jag fick upp i huvudet, men nej det vill jag verkligen inte haha. Jag skulle vilja kunna styra över min sömn och min ångest. Kunna bestämma när jag ska sova och kunna få ångesten att försvinna så fort den kryper sig på!

6. Vilket är det bästa rådet du någonsin fått?
Har suttit och klurat på denna länge, har nog inte fått något speciellt råd som jag minns sådär ordagrant. Men något mamma alltid har sagt och försökt lära mig är att jag ska skita i vad alla andra tycker och gå min egen väg, och nu efter 21 år vill jag säga att jag gör det! Så det rådet har jag verkligen följt.

7. Har du gjort något pinsamt någon gång som du kan skratta åt idag?
Faktiskt inte? Antingen tycker jag inte att det finns så mycket pinsamt eller så har jag förträngt det så fort det hände haha? Önskar dock att det fanns något, kan vara roligt att ha något sånt minne man verkligen kan asgarva till i efterhand.

8. Vilka tre styrkor värderar du mest hos dig själv?
Omtänksamhet - Jag bryr mig alltid extremt mycket om alla människor jag har runt omkring mig.
"I don't give a fuck" - Att jag inte längre bryr mig om vad andra tycker om mig och min kropp, och att jag lägger ut exakt vilka bilder jag vill. Min kropp och mitt val.
Ja-sägare - Jag har inte alltid varit det, men på senare år har jag verkligen insett hur kul livet blir om man tackar ja till mer, och hur mycket man får uppleva! Självklart ska man säga nej när man inte vill och inte kan, men det kan bli så bekvämt att tacka nej. Så därför utmanar jag mig själv och tackar ja till det mesta, när jag kan och tiden finns.

9. Har du någonsin googlat dig själv?
Haha ja självklart! När jag hette Linn Månsson hittade jag inte så mycket eftersom det finns ganska många som heter det, men nu när jag är ensam om att heta Linn Dössing finns det betydligt mer. Snacka om att man tänker efter innan man lägger ut något, det finns ju kvar för alltid!

10. Hur varvar du ner efter en stressig dag?
Andas, lägger mig i sängen och kollar på YouTube. Blir alltid lugn av att kolla på något på datorn/tvn, eftersom tankarna är på det och inte på massa annat. Det viktiga är att andas och tänka på att det blir bättre snart, stress hjälper inte stress.

Gillar

Kommentarer

LÄR KÄNNA MIG

Godmorgon fina! Har sett att ni är en del nya läsare och för att ni ska få en chans att lära känna mig tänkte jag svara på 20 lära-känna-mig frågor! Välkomna hit, hoppas ni kommer trivas <3

1. Vad är ditt fullständiga namn?
Linn Elisabeth Dössing. Elisabeth är efter både mamma och pappas sida, någon långt tillbaka som hette det haha. Fram till 2015 hette jag Månsson men bytte då efternamn till Dössing.

2. Hur gammal är du?
Jag är 21 år gammal. Så jag är född år 1998.

3. Bor du ensam eller med någon/några andra?
Just nu bor jag tillsammans med mamma, mammas man och hans två barn. Men från och med 9 november bor jag själv, tjoho!! Inte länge kvar nu!

4. Hårfärg?
Just nu är min vanliga färg mörkblond/väldigt ljusbrunt. Jag var svarthårig när jag föddes, blond när jag var liten och brunett nu, hur kan det bara ändras så haha? Men på vintern älskar jag att färga det mörkbrunt så kommer troligtvis göra det snart igen.

5. Ögonfärg?
Jag har rent av blå ögon, inte ens lite inslag av någon annan färg haha.

6. Hur lång är du?
1,68 cm lång eller kort, beroende på vad ni själva vill nämna det som haha.

7. Singel eller i förhållande?
Så singel man kan bli!

8. Vad spenderar du mest pengar på?
Gud vilken svår fråga, just nu är det inköp till lägenheten men vanligtvis tror jag det är mat haha. Så tråkigt svar men mat är ju livet! Kan också vara pepsi max när jag tänker efter, är lite smått beroende hehe.

9. Hur många syskon har du?
Ett helsyskon och tre extra!

10. Favoritfärg?
Just nu är det beige även fast jag har noll saker i den färgen haha, men tycker det är så fint! Annars är jag svag för grått och pastellfärger!

11. Vart handlar du ditt smink?
I vilken butik som helst som har just det jag vill ha haha. Så kan vara t.ex. kicks, H&M, cocopanda.

12. Bor du i hus/radhus/lägenhet?
Just nu bor jag i hus men som sagt flyttar jag hemifrån snart och då kommer jag bo i lägenhet, min älskade lilla lägenhet!

13. Vad gör du varje dag?
- Kollar på youtube
- Pratar i telefon med syster.

14. Favoritmat?
Ja men såklart tacos är det självklara valet här. Kan inte tänka mig något annat som hade passat in bättre här hehe.

15. Vad ser du fram emot till hösten?
- Åka till Turkiet med släkten
- Börja jobba igen, på mitt nya schema!
- Flytta hemifrån såklart!!!!

16. Vem litar du på?
Litar på alla människor jag har runt mig, har ganska lätt för att lita på folk. Men dom jag känner mest tillit till är självklart mamma, syster och Moa!

17. Favorit på Youtube?
Familjen Torsgården är min största favorit. Jag kollar även på alla videos från Therese Lindgren, JLC, Linn Ahlborg och Sanna Guidetti!

18. Vad har du alltid i kylen?
Pepsi max! Önskar mitt beroende försvann så jag sparade dom pengarna haha, men det är ju livet!

19. Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska tyvärr. Önskar jag var en person som somnade vid 22, vaknade vid 7 och var pigg för att ha hela dagen framför mig. Jag är helt tvärtom..

20. Varför bloggar just du?
Det började med att jag ville ha någonstans att skriva alla mina tankar/känslor och någonstans att lägga upp alla bilder jag tog. Det har utvecklats och nu älskar jag det otroligt mycket, framförallt på grund av gemenskapen vi har här på nouw, den är fantastisk! Tycker också det är viktigt att skriva om saker såsom feminism, kroppshets osv och det är också en anledning till att jag bloggar, för att kunna prata om viktiga saker och inspirera andra.

Gillar

Kommentarer