LINN DÖSSING

EN DAG PÅ STRANDEN

Hej på er vänner! Tack för alla fina kommentarer om mitt senaste inlägg, blir så otroligt glad! Ni anar inte, tusen tack!

Gårdagen började med att jag och mamma åkte till tippen, secondhand-butiken och Willys innan vi åkte hem för att möta upp Sofie, Marcus, Totte och Leah som är på besök. Vi hade bestämt att vi skulle åka till hundbadet nere i Åhus så både vi och hundarna kunde svalka sig, så underbart.

Det var över 20 grader i vattnet så jag Sofie och Marcus låg i hur länge som helst haha. Vi lekte som små barn, älskar det! Vi hade med oss kvarg, mackor, kaffe, vatten & fruktsallad så det avnjöt vi mellan doppen också!

Hundarna tyckte det var lite läskigt med vågorna men annars tyckte dom det var otroligt skönt att bada. När det är såhär varmt är det ju väldigt viktigt att tänka på att svalka dom små liven, inte lätt för dom att göra det själva ju! Så det var vi noga med!

När vi kom hem började vi med maten, självklart grillade vi när det var så fint väder hihi. Visst associerar man min mat med sommaren? Allt jag har på min tallrik får mig verkligen att tänka på sommaren, iiih blir alldeles pirrig!!!!

Idag har vi varit i massa olika butiker och i eftermiddags tog vi med hundarna och åkte ner till Åhus och köpte glass. Älskar verkligen när systers familj är på besök, får så mycket energi av det <3

Nu ska jag sova för imorgon ska jag tillbaka till jobbet efter två dagars ledigt, underbart! Tur man älskar sitt jobb så mycket som man gör!!

Gillar

Kommentarer

MIN FANTASTISKA KROPP

Vill bara varna om att det pratas om kroppshets i detta inlägg så om du inte vill läsa om det vill jag inte att du läser detta inlägget. Då ses vi en annan dag. Puss

Fan vad jag älskar min fina kropp. Enda sen dagen jag "fick reda på" att jag "inte passar in" har jag hatat min kropp, alltså så mycket att jag skulle kunna göra allt i världen för att byta ut den. Hela min uppväxt har jag gömt min kropp i stora kläder, endast solat och badat när folk inte ser, helst inte visat mig överhuvudtaget men nu är det nog hörni, jag är done. Min kropp är fantastisk på alla möjliga vis, tänk att den alltid hjälpt mig upp när jag mått som sämst även fast jag misshandlat den något extremt. När jag var i min depression behandlade jag min kropp som skit, vissa dagar hetsåt jag som om det inte fanns någon morgondag och ibland gick jag flera dagar utan att äta någonting. Oavsett hur jag behandlade min kropp orkade den bära mig varje dag, utan att säga ett skit. Varför ska jag då tänka fula saker om den varje jävla dag? Nej alltså, jag är så trött på detta nu, det är verkligen nog. På riktigt denna gången.

Vi är uppvuxna i ett samhälle där smal=fin och tjock=ful. Oavsett om vi själva har lärt oss att det inte är så och att vi inte tänker så idag är det det vi lärde oss när vi växte upp, det är det samhället lärt oss. Det är inpressat i våra huvud sen barnsben, något som absolut inte är lätt att ändra på. Jag vet inte hur många gånger jag hört "jag ser så tjock ut i denna tröjan" med negativ klang och jag är så jävla trött på detta nu. Jag är tjock, och jag är jävligt fin ska ni veta.

Jag vet inte när min brytpunkt kom, det var absolut inte längesen men bara på några veckor har jag lärt mig älska min kropp något otroligt mycket. Jag står i spegeln och ser bara massa fint med kroppen och tänker varje dag hur tacksam jag är över att den bär mig, att den orkar trots allt. Självklart har jag också dagar där jag hatar allt, men det är dåliga dagar, det är inte min vardag längre. Jag ska leva med denna kroppen hela mitt liv och nu är det dags att acceptera det och leva livet fullt ut, inte gömma mig i några sketna kläder längre.

I sommar har jag solat som aldrig förr och inte ens tänkt EN endaste tanke på att någon skulle kolla på mig och bli äcklad, något jag tänkte på varje dag innan. Något jag har lagt märke till är att många är så upptagna med att oroa sig över att någon ska titta på dom, så dom tittar inte på någon annan, vilket resulterar i att ingen tittar på dig, förstår ni hur jag menar? Det är så otroligt sorgligt att det är så men jag tror verkligen det. Det är ens hjärnspöken som säger till en att ALLA kollar och tänker hemska tankar, när i själva verket ingen gör det.

Något som hjälpt mig otroligt mycket är Facebookgruppen "Alla storlekar är vackra". Jag följer Linda-Marie Nilsson som är grundaren till denna grupp och när jag hörde att den fanns tänkte jag gå med för att kolla vad det var, och wow vad glad jag är för det just nu. Folk lägger upp bilder, texter och peppar varandra hela tiden. Här vågar folk gå ur sin comfortzon gör mig otroligt glad, det är så fint. Jag älskar att folk lägger upp bilder på sig själva hela tiden för det är så sällan man ser alla olika kroppar på internet, och jag älskar att det börjar komma mer och mer.

Något som också hjälpt mig är att följa folk på instagram som är "lika" mig själv om ni förstår vad jag menar. Där jag känner igen mig i mycket. Några exempel på dessa konton är cassklatzkow, sarasongbird, lindamariie, faymeelmen och stinawollter. Dessa älskar jag och blir endast glad av saker dom skriver, något jag också älskar med deras konton är att dom utnyttjar att dom är stora på instagram och skriver om viktiga saker, precis som det ska vara.

Såg en instagrampost med en jävligt bra text som säger allt, jag behöver liksom inte säga mer. Tänkte att ni skulle få ta del av den. Ni hittar den på cassklatzkow instagramkonto.

"Once and for all: tjock är ingen känsla. Det är något man ÄR. Det är inget annat än en beskrivning av en kroppstyp. Jag är så pisstrött på att höra icketjocka personer säga att dom "känner sig tjocka". Man kan känna sig t.ex. svartsjuk, sorgsen, glad, missunnsam. Men tjock, näe. Förstår du? För vad är denna känsla "tjock" EGENTLIGEN? Förmodligen menar du att du kanske känner dig otillräcklig, skam/ångestfylld, osäker på dig själv. I knowwww det är svårt i detta tjockishatande samhälle att förstå att det finns tjocka personer som känner motsatsen till allt det. Men man kan vara tjock och samtidigt vara nöjd med sig själv och vara lycklig. Gör om och gör rätt. Tack å hej" - cassklatzkow

Gillar

Kommentarer

JAG ÄR SNART TILLBAKA

Godkväll vänner! Herregud vad trött jag är. Kom hem runt 23 igår, sen idag har jag jobbat 10 timmar och imorgon ska jag upp vid 6 och jobba 10 timmar igen, så som ni förstår är jag ganska slut haha. När det blir såhär så får bloggen tyvärr lida, vilket jag tror att ni förstår dock! Så tänkte bara berätta att jag ser er och läser allt fint ni skriver, tusen tack! På måndag är jag tillbaka som vanligt, ha det bäst tills dess!

Gillar

Kommentarer