LINN DÖSSING

TACK 2018, VÄLKOMMEN 2019

2018 var året. Ett rent helvete blandat med det mest fantastiska i mitt liv. Året började med att jag flyttade 60 mil från min familj till Oslo, det största jag gjort i mitt liv, det var tufft men underbart. Jag var lyckligare än någonsin varvat med nya jobb som gav mig panikångest, jag kände mig misslyckad samtidigt som jag var mer stolt än någonsin. Jag har alltid varit duktig på att trycka ner mig själv, även fast saker går bra har jag lyckats trycka ner mig själv på olika vis, 2018 lärde mig att inte göra det. 2018 lärde mig att vara stolt över mig själv och vad jag åstadkommit. Tiden gick och jag var lycklig men började inse att detta var ett äventyr jag behövde testa på, men som inte fungerade i längden. Jag insåg att jag behövde närheten från mina nära och kära, jag behövde inse att jag ville komma nå värt på min dröm: börja plugga. Jag hade ett säkert sommarjobb hemma medans jag hade ett osäker jobb i Norge, jag behövde mina nära och kära samtidigt som jag inte ville lämna staden jag älskar. Det var mycket tankar fram och tillbaka, men jag valde att flytta hem, denna gången valde jag det säkra kortet och jag har inte ångrat mig en enda sekund. Jag hade en varm, underbar sommar, jag hade ett sommarjobb och jag kom in på en kurs som lärt mig så mycket om livet. Jag började känna mig hemma och började känna mig lycklig.

Jag var sjuk mycket tack vare mina lungor, men nu har jag fått exakta instruktioner så 2019 bör detta förbättras. Hösten var häftig och tuff, mycket pluggande men också extremt lärorikt, något ingen kan ta ifrån mig någonsin. Jag slutade med mina antidepressiva och aldrig känt mig bättre och stoltare. Jag har förlorat vänner samtidigt som jag fått otroligt många fler, människor som jag aldrig skulle träffat om jag inte hade flyttat eller börjat på universitetet. Om några timmar börjar 2019 och jag är mer taggad än någonsin, jag har massa mål jag vill uppnå detta året, och är det något jag lärt mig av 2018 är det att jag kommer klara det utan problem. Så tack 2018 för ett fantastiskt och hemskt år, du har låtit mig gå igenom alla känslor på en och samma gång. 2019 kommer bli ett ännu bättre och mer lärorikt år, det vet jag. Jag är så jävla redo just nu, come at me, för jag klarar allt.

Hoppas ni har haft ett fantastiskt 2018 och får ett ännu bättre 2019. Har ert 2018 varit skit vet jag att 2019 kommer bli ert bästa år. Tack för detta året alla fina vänner och ovänner, tack för detta året alla som varit närvarande i mitt liv och tack bloggen för att du alltid finns där när man behöver skriva av sig. Nästa år kommer bloggen utvecklas och vi kommer få ett fantastiskt år tillsammans. Vi ses 2019 <3

Gillar

Kommentarer

VÄRSTA NATTEN I MITT LIV

Vilken jäkla natt.. Vill aldrig uppelva det igen :(

Jag började bli sjuk på juldagen men har trott att det bara är en vanlig förkylning eftersom alla verkar ha det just nu haha.. Men det blev värre och värre och inatt sov jag ingenting för jag hade så svårt att andas + hostade så mycket hela tiden så jag kräktes hela natten. Jag sov en halvtimme i taget och varje gång jag vaknade hade jag panik för jag fick knappt luft, kändes som att andas genom ett sugrör om ni förstår vad jag menar? Hemskt oavsett.

Jag ringde 1177 och dom sa att jag skulle testa kväll och helgmottagningen och svarade inte dom skulle jag åka in till akuten för han tyckte inte att det lät alls bra. Vi fick en tid där och när läkaren lyssnade på mig sa hon "men gud, du är ett skolexempel på hur astma låter", inte kul såklart men vi skrattade ikapp i alla fall haha. Jag fick inhalera två gånger, ta sänkan (var lite hög vilket tyder på infektion), ta febern (hade 38.4) och sen sa hon att jag har inte bara förkylningsastma så istället för att ta inhalationer när jag är sjuk ska jag ta dom dagligen..

Jag blev hemskickad med antibiotika, kortison, alvedon och astmainhalationer så nu ska jag försöka kurera mig så mycket jag kan! Kanske inte så roligt att läsa allt om min sjukdom men nu förstår ni nog varför jag har varit ganska frånvarande. Om en timme ska jag ta min antibiotika och efter det ska jag äntligen sova och hoppas på att jag får sova inatt!

Hoppas ni mår bra fina, och tack för alla fantastiska kommentarer. Ni är guld värda <3

Gillar

Kommentarer

ÄR JAG VEGETARIAN?

// Pictures from Pinterest //

Snart går vi in i ett nytt år och jag är ingen person som har nyårslöften för jag vet att det inte funkar för mig att sätta stora krav på mig själv, så därför sätter jag istället små mål som jag kan öka under årets gång! Jag tänkte visa er mina mål inför 2019 och ge en liten förklaring på varför jag valt just dem!

Bli lakto-ovo-vegetarian - Jag har under 2018 ätit mestadels vegetariskt men helt ärligt varit för lat för att bli det helt. Så under årsskiftet ska detta ändras och det har det redan gjort, jag har ätit helt vegetariskt i en vecka och åt ett vegetariskt julbord, men det är ett mål under 2019 att klara det, och ärligt tror jag inte det kommer bli några problem alls, jag är så taggad på detta! Jag äter dock mejeriprodukter och ägg, vilket gör att jag är lakto-ovo-vegetarian men jag kommer skriva vegetarian på bloggen pga mycket lättare, så ni alla är med på det!

Ut och gå minst 2 gånger i veckan - Jag har varit så slarvig med detta under 2018 och det är något jag verkligen mår bra av, därför vill jag komma igång med det igen! Jag har en träningskompis både i Kristianstad och Svedala och därför har jag egentligen ingen anledning att inte komma igång igen. Jag vet att jag mår bra av det och det är det viktigaste för mig. Jag kommer under årets gång öka antalet dagar men om jag börjar med "ut och gå varje dag" kommer jag inte ens göra det, så därför börjar jag med 2 gånger i veckan!

✘ Inte äta/dricka något onyttigt i veckorna (utom Pepsi Max) - Detta är något jag mår så dåligt av men inte orkar ta tag i, det är så lätt att köpa allt man är sugen på och bara kränga, men jag mår så mycket bättre när jag bara äter onyttiga saker en gång i veckan, så detta måste förbättras. Min töntiga parantes är för att jag är beroende av Pepsi Max och är inte riktigt redo för att sluta med det också, kanske senare i år men jag får ta det lugnt, kan inte förbjuda allt direkt för då kommer jag skita i allt, känner mig själv för bra haha..

Hjälpa mamma mer hemma - I med att jag blivit vegetarian och min familj inte är det betyder det att det kommer behöva lagas två maträtter (inte alltid men ofta) och då behöver jag självklart hjälpa mamma mer, eftersom det är mitt eget beslut. Men också överlag, mamma kämpar på med allt här hemma och jag hade kunnat hjälpa till mer, det ska jag bli bättre på!

Skriva budget och dra ner på konsumtionen - Jag är så duktig på att konsumera. "Äsch, 20kr är ju inte så mycket" men många bäckar små som man brukar säga. När jag pendlar mycket blir det ofta att man köper frukost/lunch ute och då går det ofantligt mycket pengar, så jag tänkte börja skriva budget. Eller iallafall börja skriva ner allt jag köper så jag verkligen ser hur mycket onödigt det är, då blir det nog lättare att dra ner på det, jag får försöka iallafall!

Köpa mat ute max en gång i veckan - Som student blir det ofta några luncher i veckan eftersom jag inte alltid har matlåda med mig, men det måste jag bli bättre på. Det är enkelt att göra en matlåda och bara ta med den, mycket billigare och mycket bättre! Eftersom jag ska fortsätta plugga nästa år måste jag förbättra detta. Det är inte alltid lätt eftersom jag bor i en resväska ungefär haha, men jag ska försöka!

Endast bry mig om folk som bryr sig genuint om mig - Det finns många människor man egentligen borde slänga i sjön, dem tar energi och man får aldrig något tillbaka. Dock är jag alldeles för snäll och vill alla människor väl, men jag måste börja tänka på mig själv mer, det är mitt största mål under 2019, för jag är den viktigaste människan i mitt liv.

Gillar

Kommentarer